Pakhuis Delft
Image default
Mode en Kleding

4 dingen waar regenjassen tegen beschermen

4 dingen waar regenjassen tegen beschermen

Een regenjas zoals een rains regenjas is een kledingstuk dat wordt gedragen om te beschermen tegen regen. Ze zijn meestal gemaakt van met rubber beklede stof of ander waterdicht materiaal. Regenjassen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en maten, van lichte jassen tot zware jassen. Sommige hebben capuchons om het hoofd te beschermen tegen. De term ‘regenjas’ wordt vaak door elkaar gebruikt met ‘waterdichte jas’, hoewel niet alle jassen die als ‘regenjassen’ worden verkocht, volledig waterdicht zijn. Tegenwoordig zijn de meeste ontworpen voor gebruik bij hevige regen, in plaats van echt waterdicht te zijn. Toch kunnen ze in veel situaties nog steeds erg nuttig zijn.

Regenen

Een regenjas dames is een kledingstuk dat ontworpen is om je droog te houden bij regenachtig weer. Regenjassen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Sommige zijn waterdicht en andere zijn ontworpen om water te weerstaan ​​en toch ademend te zijn. Ze laten vocht door, maar geen vochtdruppels. Als een waterdichte jas nat wordt, moet deze mogelijk worden uitgedroogd voordat je hem weer kunt dragen. Regenjassen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren. Dit maakt ze geschikt voor de meeste gelegenheden als je een stuk bovenkleding voor alle doeleinden wilt dat je kleding beschermt tegen kletsnat in de regen of sneeuw.

Sneeuw en ijzel

Het eerste dat je over sneeuw en ijzel wilt weten, is dat het allebei bevroren regen is. Sneeuw is een vaste stof, terwijl ijzel een ijzig mengsel van water en ijs is. Dit betekent dat sneeuw naast regen kan worden gesmolten door water en warme temperaturen. Er blijft ijzel op je kleding totdat de temperatuur hoog genoeg is om te smelten of te verdampen. Dit betekent ook dat je een laag bescherming tegen sneeuw en ijzel nodig hebt in de vorm van een heavy duty regenjas.

Vervuiling en allergenen gedragen door wind

Er zijn twee hoofdtypen vervuiling waartegen regenjassen je kunnen beschermen: deeltjes die door de wind worden meegevoerd en gassen die in de lucht zweven. Beide soorten vervuiling kunnen schadelijk zijn als ze in je lichaam terechtkomen. Vervuiling bestaat ook uit allergenen zoals pollen of schimmelsporen die in de lucht rondzweven. Regenjassen helpen deze allergenen buiten te houden, zodat ze niet in je longen terechtkomen en het je moeilijk maken om te ademen. Als je astma hebt, zal het dragen van een regenjas als het buiten nat is, helpen voorkomen dat deze allergenen je symptomen verergeren.

Hagel

Hagel is een gevaarlijk weersverschijnsel dat schade aan eigendommen en mensen kan veroorzaken. Hagel valt uit de lucht wanneer zich grote brokken ijs in een wolk vormen en vervolgens op de grond vallen. Hagel zelf is niet echt “regenen”, maar eerder vallende brokken ijs die stuiteren en soms zelfs exploderen bij een botsing met de grond. Hagel is geen weerfenomeen dat op sommige plaatsen heel gewoon is, maar het kan overal voorkomen waar wolken zijn met vloeibare waterdruppels erin. De vorming van hagel is afhankelijk van de atmosferische omstandigheden. Hierbij is het dus belangrijk om een ​​beschermingslaag te hebben, zoals een regenjas.