Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

4 tips voor het decoreren met posters in huis

Een van de huidige grote trends in interieurdecoratie is het gebruik van posters om stijl en persoonlijkheid in de woning te brengen. Ze zijn praktisch, betaalbaar en modern, en hebben bovendien een enorm potentieel om het huis authentieker, oneerbiediger en vol leven te maken.

Zeer veelzijdig, ze combineren met verschillende decoratieve voorstellen, kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt en maken een reeks composities mogelijk, door de mengeling van kleuren, vormen en kenmerkende prints.

Wilt je weten hoe je met posters een mooie decoratie kunt maken? Lees dan ons artikel verder en bekijk de volgende tips!

1. Erken en respecteer het voorstel van elke omgeving

Voordat je thuis posters aan de muur hangt, moet je de tijd nemen om elke kamer te analyseren en het voorstel van de omgeving te identificeren.

Bepaal daarna het soort affiche dat je gaat gebruiken, kies de grootte en bepaal het aantal stuks. Als de ruimte bijvoorbeeld op rust is gericht, vermijd dan zeer opzichtige beelden en vermijd overdaad.

2. Een galerij opzetten

Posters zien er alleen of samen geweldig uit. Investeren in een mix van beelden is een uitstekende manier om een gedurfde en ontspannen look te creëren.

De gekozen affiches kunnen met elkaar harmoniëren, hetzij in tinten, hetzij in thema’s. Er is ook de mogelijkheid om verschillende stukjes samen te voegen tot één beeld, als ware het een mozaïek.

3. Kies thema’s die bij jouw huis passen

Hoe mooi de poster ook is, dit is geen garantie dat hij geschikt is voor jouw inrichting. Voordat je het koopt, moet je nadenken over de decoratieve stijl van de woning.

De essentie van het huis is klassiek, rustiek of modern? Zodra je het centrale voorstel hebt bepaald, kiest je affiches die dezelfde lijn volgen. Op die manier behoudt je evenwicht en visuele samenhang.

4. Bepaal het kleurenpalet

Om een mooie en harmonieuze decoratie samen te stellen, kiest je kleuren die contrasteren of elkaar aanvullen. Bepaal een aantrekkelijk en creatief palet, dat zowel zacht als levendig kan zijn.

Let er alleen op dat de tonen niet zo vermoeiend zijn dat ze visuele vervuiling veroorzaken en je de posters in korte tijd beu bent.

Bij Desenio kun je zelf een fotowand samenstellen, laat je inspireren door de prachtige voorbeelden en designs.

Dit artikel betreft een samenwerking met DESENIO.