Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Meest gemaakte fouten tijdens rijles

Ga je beginnen met rijlessen in Delft, dan hoef je je niet druk te maken. Je hebt genoeg keuze, een rijschool delft heb je zo gevonden.  Als je nog nooit in een auto hebt gereden, dan vind je het misschien spannend om dat voor het eerste te doen. Maak je in ieder geval geen zorgen, jouw rijschool delft vind het niet erg dat je fouten maakt. Daar ben je immers leerling voor. Bereid je goed voor door de meest gemaakt fouten hieronder te lezen.

 

1.      Bijzondere verrichtingen

Bij elke rit krijg je ermee te maken: bijzondere verrichtingen. Je zult toch altijd ergens moeten parkeren voor dat je wat gaat doen. Maak bijzondere verrichtingen niet moeilijker dan nodig is, en laat je gevoel een beetje meespelen.

Deze fouten worden gemaakt:

– Veel mensen hebben te veel aandacht voor de auto en niet voor de rest van het verkeer. – Het ‘’trucje’’ lukt niet. – Te snel alles willen doen.

 

2. Goed kijken

De meeste examenkandidaten zakken op kijkgedrag. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen breed en ver vooruit kijken, op de juiste manier je spiegels gebruiken en kijkgedrag in specifieke situaties. Kijkgedrag is erg belangrijk op het rijexamen.

Deze fouten worden gemaakt

– Overdreven kijken om dit goed te laten zien aan de examinator. – Te nonchalant kijkgedrag. – Te gehaast in de spiegels kijken waardoor je eigenlijk niks waarneemt. – Te laat kijken waardoor je te laat reageert op situaties.

 

https://drivercompany.nl/rijschool-delft/