Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Naar de tandarts in het buitenland

U weet het wel, het is weer tijd voor de jaarlijkse tandartscontrole. Sommige mensen vinden het niet zo erg, terwijl sommige mensen echt angst en stress ervaren om naar de tandarts te gaan. Als u één van die angstige mensen bent dan wilt u het zich waarschijnlijk al helemaal niet voorstellen om in het buitenland naar de tandarts te gaan.

Hoe zit het eigenlijk met een tandartsbezoek in het buitenland?

U bent op vakantie en krijgt plotseling ineens verschrikkelijke pijn in uw gebit, zelfs zo veel pijn dat het waarschijnlijk uw vakantiepret zal verpesten. Dan is het uiteraard verstandig om een bezoekje aan de tandarts in het buitenland te brengen. Als u een reisverzekering bevat dan betekent dat dat uw kosten van de tandarts in het buitenland worden vergoed door uw zorgverzekering. Wanneer je nog minderjarig bent worden de kosten van de tandarts nog helemaal verzekerd en dus ook de kosten voor de tandarts in het buitenland.  U kunt vast al wel raden dat als je 18 wordt, en dus meerderjarig bent, niet alle kosten voor de tandarts worden verzekerd  vanuit het basispakket en dus ook niet de kosten van de tandarts in het buitenland. Er is wel één uitzondering, als men namelijk naar de spoedeisende hulp moet voor zijn of haar gebit is er wel sprake van vergoeding, omdat men dan waarschijnlijk ook moet verblijven in het buitenland.

Wat zijn de risico’s van naar de tandarts gaan in het buitenland?

Het blijkt dat behandelingen in het buitenland kwalitatief minder goed zijn dan de behandelingen in Nederland, dit komt ook omdat mensen in het buitenland minder betaald krijgen. Het kan namelijk voorkomen dat er tijdens een behandeling iets niet goed wordt uitgevoerd, waardoor er complicaties kunnen optreden. Gelukkig wordt er in de meeste gevallen, waarbij er complicaties zijn, garantie gegeven over de behandeling.