Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Pinot Noir, de druif vol verrassingen

Pinot Noir is de druif die wereldberoemd is, mede dankzij de wereldfaam van de Franse Bourgogne. Maar deze druif groeit op veel meer plekken dan dat je misschien zou denken. Ondanks dat Pinot Noir bepaalde eigenschappen heeft die we praktisch overal wel terugvinden, kunnen de wijnen onderling erg verschillen. 

 

Ook kent de druif andere namen in verschillende landen. Zo is zijn Italiaanse naam Pinot Nero en in Duitsland wordt het blauwe druivenras ook wel Spätburgunder genoemd. Er worden zowel rode wijnen, rosé en zelfs witte wijnen gemaakt van Pinot Noir. Witte wijn van een blauwe druif klinkt misschien raar, maar het is heel simpel. Het sap van een druif is altijd wit en de wijn ontleend zijn kleur aan de kleur van de schil die mee weekt tijdens het proces. Zodra het sap bij het persen direct van de schillen gescheiden wordt, blijft er wit sap over om verder te laten vergisten tot witte wijn van blauwe druiven, oftewel een Blanc de Noirs. 

 

Pinot Noir wijn kopen kan uit verschillende gebieden. Uit het beroemde Franse wijngebied Sancerre, dat in de Loire ligt, worden zowel rode, witte als rosé wijnen gemaakt. De rode en de rosé wijnen worden gemaakt van Pinot Noir. In de Franse Elzas staat Pinot Noir eenzaam aan de top wanneer het gaat om blauwe druivenrassen. Ook in de Nieuwe wereld, zoals de wijnlanden heten die buiten Europa vallen, groeit Pinot Noir. Zo ook in de Amerikaanse staten Oregon en Californië bijvoorbeeld. Zeker in Oregon genieten de wijnen van Pinot Noir van een zeer goede reputatie. 

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl