Pakhuis Delft
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij de juiste bh

Zo kies jij de juiste bh

Iedere vrouw, zowel jong als oud komt wel een voor een dilemma te staan dat ze op zoek moeten naar een nieuwe bh. Dat ene fijne model wat je al tijden draagt is er niet meer en je huidige bh is langzaam aan vervanging toe. Voor veel vrouwen betekent dit absolute stress, want heel eerlijk, wat moet je nu? Wanneer je het lastig vindt de juiste bh te vinden, is het allereerst belangrijk dat je weet wat je exact zoekt en ten tweede welke cupmaat of je hebt. Het is namelijk verschillend of je op zoek gaat naar een normale bh of een sport bh met bijpassende sport slip voor tijdens het sporten. Om je te helpen, hebben we hier enkele tips voor je!

Maat

Niets is zo belangrijk als de maat van je kleding. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor je schoenen of broek, maar ook voor je bh. Zorg er dus voor, dat je goed weet welke maat je nu eigenlijk nodig hebt. Want het kan zomaar zijn, dat je tot enkele maanden geleden met een veel te kleine bh hebt rondgelopen, waardoor stukje bij beetje steeds meer irritaties aan je huid kreeg. Het is dus helemaal niet gek om af en toe eens je cupmaat op te meten, dit kun je eenvoudig zelf doen met een meetlint, maar kan natuurlijk ook in de lingeriewinkel. Zo weet je namelijk zeker naar welke maat je op zoek moet.

Type

Bh’s zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Wanneer je zoekt naar een normale bh, dan kan het zijn dat je specifiek zoekt naar een push up bh of bh met extra ondersteuning. Is het tijd voor een nieuwe of andere sport bh, dan heb je de keuze tussen een normale sluiting achter of een sport bh met voorsluiting. Volledig afhankelijk van jouw wensen, kun je met de juiste maat en het type bh welke je zoekt al een heel eind komen. 

Bijzondere bh’s

Naast normale bh’s, kan het ook heel goed zijn dat je totaal iets anders zoekt. Wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent, dan is het aannemelijk dat na enkele weken je borsten zijn gegroeid. Niet zo gek natuurlijk te bedenken dat je lichaam zich aan het voorbereiden is op het op de wereld brengen van een kind. Wanneer dit het geval is, dan is het logisch dat je in plaats van naar een normale of sport bh gaat kijken, je kijkt naar een zwangerschaps bh. Deze bh’s hebben in principe bijna exact dezelfde werking als een sport bh en gaan de stuwing van melk tegen, wat gevoelige borsten zoveel mogelijk zal voorkomen.