Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Bespaar op tijd en energie

Niet veel mensen zitten te wachten op een klus als de salarisverwerking. Er kunnen hier natuurlijk verschillende redenen voor zijn. Het kan bijvoorbeeld te ingewikkeld zijn. Er zijn namelijk veel verschillende regelingen en cao’s waar rekening mee gehouden moet worden. Daarnaast is het op zichzelf al een lastig vak. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je er niet genoeg tijd voor hebt. Het kan een grote klus zijn en kan daardoor veel tijd kosten. Vooral als je er nog maar weinig kennis of ervaring in hebt. Hoe dan ook, de administratie bijhouden is veel werk. Ondernemers richten zich veel liever op hun kernactiviteiten. Al helemaal de net gestarte ondernemers. Die denken nog liever niet over al de administratie die met het starten van een onderneming met zich mee brengt.

 

Is het dan een verstandige optie om het uit te besteden? Je bent er dan in een klap helemaal vanaf. Maar aan de andere kant klinkt het als een grote investering. Het is maar de vraag of het het dan ook daadwerkelijk waard is om het uit te besteden. Aan de ene kant kun je je als ondernemer richten op je kernactiviteiten, je primaire processen. Daarnaast hoef je je nooit zorgen te maken of je fouten hebt gemaakt voor je medewerkers.

 

Een andere optie om het gewoon lekker zelf te blijven doen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd vergeleken met de rest van dit artikel, maar met wat hulpmiddelen kan het een snelle werkzaamheid gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende salarissoftware gebruiken om het verwerken en aanpassen van gegevens makkelijker en sneller te maken. Helaas ben je dan wel zelf verantwoordelijk en kunnen er fouten gemaakt worden, wat weer niet zo fijn is. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor vertragingen. De medewerkers zullen nog steeds hun loonstrookje op dezelfde dag willen hebben.

http://www.cbbs.nl/wat-doen-we/salarisservice/