Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Welke tablethouder is de juiste voor mij? Een koopgids voor iedereen

Tablet houder kopen? Zoek niet verder. Wij zetten alle soorten tablethouder op een rij. Zo verkennen we eerst welke soorten er op de markt verkrijgbaar zijn. Daarna duiken we iets verder de diepte in en leggen we per categorie uit wat de meeste voorkomende use cases zijn. Als het goed is heb je na het doornemen van deze gids een goed idee van welke soorten tablethouders je kan kopen.

Om te beginnen: Welke soorten tablethouders zijn er verkrijgbaar?

Op een aantal zeer specialistische tablethouders na kan je ze verdelen in ongeveer 4 soorten. Al deze soorten houders hebben onderling ook nog een aantal opties. Denk hierbij aan waterdichtheid en anti diefstal features. Dit zijn de 4 soorten tablethouders: 

  • Handheld tablet hoezen (ook bekend als covers)
  • Wandhouders
  • Vloerhouders
  • Tafelhouders

Elke soort zorgt er op zijn eigen manier voor dat de tablet bescherming krijgt tegen invloeden van buiten af. We hebben het hier niet alleen over weer invloeden maar ook andere gevaren uit de omgeving zoals stof, zand, vallen, stoten, krassen en vocht. 

Covers/beschermings hoezen voor tablets

Hoezen ter bescherming van de tablet zijn de meeste bekende van de 4. Sinds jaar en dag wil men de over het algemeen dure tablets beschermen tegen krassen, vallen, stoten maar ook invloeden van buiten af zoals water en zand. Door een tablet beschermhoes te gebruiken kan je de levensduur van je tablet verlengen. Dit type hoes is geschikt als je de tablet zelf wil vasthouden. Deze biedt dus alleen bescherming tegen schade maar heeft verder een extra functionaliteiten zoals standaards en draaimechanismen.

Muurbevestiging/wand houders voor tablets

Het aan een muur bevestigen van een tablet lijkt op het eerste gezicht een beetje vreemd maar doordat onze woningen en apparaten daarin steeds slimmer worden is het zo gek nog niet. Al die apparaten zoals slimme zonnewering, klimaatregeling en automatische verlichting moeten allemaal aangestuurd worden. Daarvoor zijn domotica controllers in het leven geroepen. Sommige domotica controller software is te installeren op een tablet waardoor je de tablet dus als een domotica control panel kan gebruiken.

Op de vloer plaatsbare standaards/vloerstandaards

Door een tablet op een vloerstandaard te plaatsen en deze op een strategische plek met veel menselijk verkeer te plaatsen zorgen slimme bedrijven voor meer contact met hun klanten. Zo kan je de klant niet alleen informeren over nieuwe mogelijkheden maar ook nieuwe gegevens van deze mensen verkrijgen. Niet alleen potentiële klanten maar ook bestaande klanten kunnen op deze manier in contact komen met jou bedrijf. Verrijk bijvoorbeeld de profielen van bestaande klanten of gebruik de vloerstandaard als lead generator voor nieuwe business. 

Hands free op de tafel of bureau/tafelhouders

Hands free gebruik maken van je tablet zodat je jouw handen vrij hebt voor andere zaken? Dat is kinderspel met een tafelhouder. Door een tablet in de tafelhouder te plaatsen kan je bijvoorbeeld een video bekijken terwijl je met je handen notities maakt. Een ander scenario is dat je samen met iemand in gesprek bent en bepaalde gegevens wil delen vanaf de tablet. Door gebruik te maken van een tafelhouder kan je samen met je gesprekspartner de informatie op de tablet doornemen of aanpassen.