Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Groot aanbod aan schroeven

Schroeven zijn er in vele soorten en maten en worden vaak gebruikt om dingen aan elkaar te bevestigen. Als ik uit eigen ervaring spreek, vind ik het vaak erg lastig om erachter te komen welke maat en welke soort schroef ik voor wat moet kiezen. Ik heb dan ook vaak tijdens het in elkaar van iets dat er weer een schroef niet goed past. Dit komt ook vooral door het enorme aanbod aan schroeven. Je ziet hierdoor vaak door de bomen het bos niet meer. In dit artikel ga ik een aantal torx schroef soorten bespreken.

Torx schroeven
Als je opzoek bent naar torx schroeven kijk dan naar het aanbod Woodies schroeven. Dit zijn A-kwaliteit schroeven met een zeer scherpe prijs. Deze schroeven hebben een aantal voordelen zo hebben ze een scherpe punt, waardoor ze makkelijker in het hout grijpen. Een ander voordeel is dat freesribben onder de kop van Woodies ultimate schroeven ervoor zorgen dat schroeven beter in het hout verzinken. De schachtribben laten de schroeven een stuk makkelijker in het hout draaien. Dit zorgt er allemaal voor dat voorboren bij de meeste houtsoorten niet nodig is bij deze torx schroeven.

Diverse types
Je hebt verschillende soorten woodie ultimate schroeven ik zal er hier een paar benoemen. Je hebt de deeldraad schroeven die gemaakt zijn van extra gehard staal. Deze zijn dan ook veel sterker dan de normale rvs-schroef. Vlonderschroeven zijn bedoeld voor het verwerken in houten vlonders, steigers, schuttingen etc. Deze schroeven hebben een speciale kleur waardoor ze minder opvallen in het hout. Tellerkopschroeven worden vaak verwerkt in de constructieve bouw. De schroeven zijn hier  dan ook speciaal voor bedoeld. Veel doe-het-zelvers houden van de goede eigenschappen van deze schroef. Glaslatschroeven zijn bedoeld voor het eenvoudig bevestigen van houten glaslatten. Scharnierschroeven zijn specifiek gemaakt en bedoeld voor het bevestigen van scharnieren en beslag. Vele soorten schroeven dus! Alleen al een hoop soorten torx schroeven. Zoek de schroef die bij jou klusje past om het klussen makkelijker te maken.

http://www.bnvtools.nl