Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Leuke sportieve evenementen voor na de pandemie

Leuke sportieve evenementen voor na de pandemie

Fit blijven tijdens de pandemie is na ruim een jaar Corona in ons land nog altijd een lastige klus. Nederlanders werken massaal vanuit huis. En studenten volgen colleges thuis achter een computerscherm. Ook ouderen hebben last  van de pandemie. Zij genieten minder van hun welverdiende pensioen. Vrijwel alle recreatiemogelijkheden zijn namelijk gesloten. Maar gelukkig is met de komst van meerdere vaccins het eind van deze moeilijke tijdperk in zicht. Er zijn zelfs een aantal landen die al langzamerhand terug keren naar het oude normaal.  Uitgaande van het positieve vooruitzicht, nemen we aan dat over minimaal een jaar populaire sportevenementen weer zijn toegestaan.

Viking Run 

Als er iets is wat de meeste mensen ontzettend erg missen, dan is dat wel de conditie die zij voor de komst van Corona hadden.  Een populaire sportevenement voor zowel jongeren als ouderen is de Viking Run. Bij dat evenement zijn er meerdere edities met verschillende soorten parcours. Ook voor de hogere leeftijdscategorie die momenteel afhankelijk is van hulpmiddelen ouderenzijn er edities te vinden die goed op hen aansluiten. De perfecte uitdaging voor iedereen om na deze pandemie te kijken hoe je conditie ervoor staat!

 

Vierdaagse

De Nijmeegse vierdaagse is een andere internationaal sportevenement. Hier gaat het om een vierdaagse wandeling dat sinds 1909 ieder jaar wordt gehouden.  De afstanden variëren van 30 tot zelfs 55 kilometer. Ook hier kan vrijwel iedereen zich voor aanmelden. Dus zelfs ouderen die hulpmiddelen bij mobiliteitsproblemen nodig hebben, zijn mogelijke deelnemers.

 

Voorbereiding

Natuurlijk zijn er nog allerlei andere leuke sportieve evenementen. Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de evenementen weer mogen plaatsvinden. Tot die tijd hoef je niet stil te zitten. Werk aan zoveel mogelijk aan je conditie. Neem de trap in plaats van de lift en wandel een uurtje extra per dag. Zo bereidt je je zelf op een rustig tempo optimaal voor de sportieve evenementen na Corona!

http://www.lavicta.nl/