Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Je bedrijf corona proef houden

Nu corona nog steeds vol aan de gang is, is het van belang om alles zo coronaproof mogelijk te maken. Het eind is in zicht nu de vaccinaties die op volle toeren aan het draaien zijn. We moeten nog even volhouden. Zorg ervoor dat de besmettingen beperkt blijven. Als bedrijf zijnde kan je hier goed op letten en een aantal maatregelen nemen om de kans op besmettingen zo klein mogelijk te houden. In deze blogs ga ik een paar voorbeelden noemen van wat je als bedrijf zijnde kan doen om ervoor te zorgen dat jouw personeel niet besmet raakt en dat je besmettingen in je bedrijf zo veel mogelijk beperkt.

Richt je bedrijf anders in
Richt je kantine zo in dat iedereen verplicht wordt om 1,5 meter afstand te houden. Dit kan je doen door stoelen weg te halen en stickers te plakken waar je niet mag gaan zitten. Zet ook wat meer tafels neer en zorg ervoor dat het personeel op verschillende momenten pauze hebben. Zo zorg je ervoor dat niet iedereen tegelijk pauze heeft en voorkom je drukte. Maak ook looproutes, plak stickers voor hoe je moet lopen, maak een 1-richtingsverkeer looproute. Zo zorg je ervoor dat mensen niet teveel langs elkaar lopen.

Maak alles schoon
Maak je bedrijf goed schoon om zo besmettingen te voorkomen. Focus je vooral op deurposten en andere plekken die veel mensen aanraken. Gebruik desinfecterend schoonmaakmiddel om zo alle bacteriën en virussen te doden. Met desinfecterende schoonmaakmiddelen zorg je ervoor dat het virus zich niet kan verplaatsen. Je maakt het namelijk meteen dood, nadat je de plek hebt schoon gemaakt. Houd je verder vooral aan de regels van het RIVM. Het is belangrijk om nog extra ons best te doen in deze laatste maanden. Wanneer iedereen gevaccineerd is kunnen we het weer een beetje laten vieren.

http://fayon.nl