Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

De gevolgen van verouderde kozijnen

Gedurende de lockdowns werden steeds meer werkgevers verplicht de werkzaamheden in eigen woning uit te voeren. Door lange tijd te spenderen in dezelfde omgeving zullen beschadigingen en rommel op termijn vervelend worden. Veel thuiswerkenden begonnen aan een grote opruim- en schoonmaakbeurt.

Toch wordt er vaak een belangrijk onderdeel vergeten gedurende deze beurt; de kozijnen. De onderdelen van een woning maken het toepassen van ramen en deuren mogelijk, waardoor een woning is voorzien van licht en frisse lucht. Echter zal de kwaliteit van een kozijn op termijn afnemen. De gevolgen en het herkennen van een kwaliteitsafname zul je lezen in dit artikel.

De gevolgen van het niet vervangen van een kozijn

Indien de kozijnen overduidelijk toe zijn aan vervanging, maar de kozijnen op termijn niet vervangen zullen worden, zal dit leiden tot negatieve gevolgen.

Een kozijn is onder meer verantwoordelijk voor het ondersteunen van een raam. Indien een kozijn verouderd, zal de ondersteuning ook afnemen. In die situatie kan de ruitschade toenemen.

Daarnaast zal het op financieel vlak ook nadelen hebben. Zo zal een verouderd kozijn sneller tocht en vocht binnenlaten, waardoor de woning meer energie vergt om verwarmd te worden. Dit zal een hogere energierekening tot gevolg hebben.

Tot slot zal ook de veiligheid van de woning afnemen. Versleten kozijnen zijn een stuk gevoeliger ten opzichte van nieuwe, kwalitatieve kozijnen. Hierdoor zal het voor inbrekers een stuk gemakkelijker zijn om binnen te komen.

Wanneer moet je kozijnen laten vervangen?

Doordat een kozijn door de jaren heen zijn isolatiewaarde verliest, zal er meer energie nodig zijn om de woning te verwarmen. Hierdoor zal de kwaliteitsafname te zien zijn aan een toename van de maandelijkse energiekosten.

Verder is het ook mogelijk dat de kozijnen van hout zijn en voorzien zijn van houtrot. Het rot is enkel te verhelpen door de huidige kozijnen te vervangen en zal nieuwe kozijnen kopen van groot belang zijn.

http://directeenkozijn.nl