Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Camera bewakings regels

Op verschillende plekken in Nederland wordt er toezicht gehouden door middel van een camera bewaking Het aantal bewakings camera in Nederland blijft maar stijgen. Camera bewaking wordt op verschillende manieren gebruikt. Zo wordt het gebruikt als toezicht op openbare plekken, op de werkplaats, winkels en rond een woning.

Op openbare plekken worden de camera’s voornamelijk gebruikt om de openbare orde te handhaven. Zo kunnen de beelden bijvoorbeeld gebruikt worden om criminele activiteiten op te sporen of een bepaald incident te herzien. De gewone burger heeft geen toegang tot deze beelden. De beelden worden alleen vrijgegeven als er verder geen andere manier is om een bepaalde issue op te lossen.

Wanneer er bewakingscamera’s worden gebruikt op de werkvloer mag dit alleen gebruikt worden als er van te voren een duidelijke melding wordt gegeven dat er gebruik wordt gemaakt van camera’s. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een sticker die voor aan de deur wordt gehangd. Als mensen niet op die manier attent worden gemaakt van de bewakingsbeelden, dan mogen de beelden niet worden gebruikt.

Wanneer er bewakingscamera’s worden gebruikt om de eigen woning te beveiligen moet dat duidelijke met een sticker of bordje kenbaar worden gemaakt.

Voor deze verschillende toepassingen worden er verschillende soorten camera’s gebruikt. Er zijn op dit moment verschillende soort bewakings camera’s op de markt en de ontwikkeling is nog in volle gang. Zo is het nu ook mogelijk om vanaf afstand je eigen huis in de gaten te houden door middel van een IP camera wifi. Om de openbare orde te handhaven worden ook steeds meer camera’s gebruikt. Hoewel deze camera’s toenemen hebben veel mensen in de maatschappij het gevoel dat hierdoor privacy in gedrang brengt. Ook op de werkvloer worden steeds meer camera’s gebruikt maar dit wordt nog steeds vaak gedaan in combinatie met beveiligers die regelmatig kantoorpanden extra beveiligen.

http://onlinecamerashop.nl