Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Een vernieuwd vrolijk kledingstuk

Ben jij na een periode je kledingkast zat? Ben je een beetje slordig, waardoor er vlekken op je kledingstukken komen? Ben je eigenlijk van mening dat je meer kleur moet gaan dragen, in plaats van de simpele en grauwe kleuren? Wees dan niet in paniek! Gelukkig is er een oplossing: het verven van je kleding en schoenen. Het is goedkoop, het is niet ingewikkeld, het is erg duurzaam en het is een leuke bezigheid op de zaterdag middag. In dit artikel lees je een aantal verschillende tips en uitleg hoe je de leerverf effectief aanbrengt.

 

Ten eerste is het een tip om je saaie leren schoenen of je normale leren jasje te verven. Zwart of bruin is immers zo saai. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren rood of groen. Het verven van je schoenen begint bij het kopen van de juiste verf. Zoek vooral naar Angelus leerverf. Dit is namelijk de kers op de taart betreft leerverf. Ten tweede is het belangrijk je schoenen schoon te maken. Je wilt immers niet dat je schoen tijdens het verven allemaal viezigheid erop heeft. Dat gaat er niet goed uitzien. Breng daarna je verf in laagjes aan. Zo voorkom je dat de schoen er stug en ondraagbaar wordt. Eenmaal in zijn geheel geverfd, moet je het goed laten opdrogen. Tot slot spuit je de schoen in voor bescherming en ze zijn klaar voor gebruik.

 

Om kleding te verven, gebruik je de tie-dye techniek. De bedoeling is dat je het kledingstuk nat maakt en op propt. Hierna hang je het op met een wasknijper en spuit je de verf op het kledingstuk. Daarna moet je het kledingstuk in een plasticzak voor ongeveer 8 uur stoppen. Tot slot moet je het kledingstuk wassen en tadaa je hebt een feestelijk kledingstuk.

 

Is kleding verven niet jou ding? Is het ook mogelijk om het te spuiten of met andere knutsel voorwerpen het op te fleuren. Denk dan bijvoorbeeld aan ritsen, palletjes, etc.

https://www.deleerverfwinkel.nl/