Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Onderhouden van leer

Leer is een duur materiaal. Bij de aankoop van je leren bank wil je dat je de bank zo lang mogelijk mee gaat en je wilt dat de bank er zo mooi mogelijk uit blijft zien. Een stralende leren bank past in een mooie strakke woonkamer. Het verwijderen van kruimels en stof van de bank is een gemakkelijke taak, maar hoe houdt je het leer van de bank goed? Hoe je onderhoud je jouw leren bank precies? Je leest het verder in deze blog.

De allereerste stap die je moet ondergaan is het bepalen van de leersoort. Eerst moet je de leersoort weten zodat je weet hoe je het leer kan en moet onderhouden. Als je er niet zeker van bent wat voor soort leer je bank precies is, kan je het leersoort bepalen door te kijken naar de vochtgevoeligheid en de krasgevoeligheid. De vochtgevoeligheid kan getest worden door een natte vinger. Maak je vinger nat en duw z’n 5 tot 10 seconden op het leer. Verdwijnt de vlek na 10 seconden? Dan heb je een bank van gedekverfd leer. Is de vlek na 10 seconden nog zichtbaar? Dan heb je een bank van aniline leer.

De volgende stap die je kan ondergaan is het reinigen van het leer. Het leer kan je reinigen door middel van een vochtig doekje. Het verwijderen van stof is genoeg om de bank in goede staat te houden. Ga geen chemische producten gebruiken om de bank schoon te maken. Dit beschadigd het leer. Als je het leer beschadigd moet het leer geverfd worden met angelus leerverf.

Als je een bank hebt van aniline leer of een andere bank die vochtgevoelig is moet je er zeker van zijn dat je een doek gebruikt die niet vochtig is. Een vochtige doek kan de bank beschadigden en een aniline bank kan niet gefixt worden met leerverf.

https://www.leerverfshop.nl/