Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Een klein tuintje

Als je kinderen hebt is een grote tuin ideaal. Er is dan voldoende ruimte voor de kinderen om te spelen. Echter heeft niet iedereen die luxe. Toch kun je met een kleine tuin ook genoeg doen. In dit artikel staan een aantal handige tips om een kleine tuin toch om te toveren in een speelplaats voor kinderen met buiten speeltoestellen die in een kleine tuin passen.

Een schommel is erg leuk en je hebt er weinig ruimte voor nodig. Je kunt het zelfs in de deuropening van de schuur hangen om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Je kunt de schommel dan eenvoudig weghalen als het winter is of als je de ruimte even nodig hebt. Bij het schommel kopen moet je kijken hoe groot die moet worden. Voor kleine kinderen kan die vrij laag hangen. Zodra een kind wat ouder is moet de schommel ook hoger hangen omdat je de zwaai anders niet kunt maken.

Een alternatief voor een zandbak is een kleine watertafel. Deze kun je in de zomer buiten zetten en als het koud wordt kun je hem weer goed opbergen.

 

Een van de meest eenvoudige manieren om een speelobject in de tuin te plaatsen is om gewoon een knikkertegel te plaatsen. Je kunt dan eenvoudig knikkeren zonder dat er ruimte verloren gaat in een krappe tuin. Je kunt ook voor een trampoline in de grond kiezen. Er moet dan wel een kuil gegraven worden en verder neemt het wel een stuk ruimte in beslag. Echter oogt de tuin nog wel gewoon ruim omdat de trampoline ingegraven zit.

Een klimboom, wipkip of touwladder neemt ook relatief weinig ruimte in beslag en is ook zeer leuk. Als je een tuin hebt met een grote boom kun je daar een klimboom van maken. Een wip kun je ergens in de hoek plaatsen. Het is dan wel een goed idee om een soort afscheiding te maken zodat de kinderen een eigen speelhoek hebben.

https://www.buitenspeelgoed.nl/