Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Meten en wegen

Het is belangrijk dat je luistert naar je eigen lichaam maar dat je af en toe ook even moet meten of wegen in welke toestand jouw lichaam verkeerd. Sommige dingen kun je namelijk niet zo maar op gevoel inschatten. Bij shopvoorgezondheid zijn er een aantal handige artikelen te koop die je kunnen helpen bij het meten en wegen. In dit artikel staat een rijtje van deze artikelen die te koop zijn.

Zo kun je een bloeddrukmeter kopen. Er zijn veel verschillende soorten meters van de bloeddruk. Zo heb je de bovenarmbloeddrukmeter die je aan de bovenkant van je arm kunt binden. Dit is de beste plek om de bloeddruk te meten. Zo wordt het in het ziekenhuis ook gedaan, maar nu kun je dat dus gewoon thuis doen. Ze bieden ook polsbloeddrukmeters aan om het bij de polsen te meten. Je kunt ook een manchet kopen. Dit is een soort band wat je om je arm kunt doen. Ook kun je adapters aanschaffen zodat je hem op kunt laden. Vaak zit er een accu in zodat je niet constant aan het stroom hoeft te zitten.

Ze bieden ook glucosemeters aan. Dit is voor mensen met diabetes om de suiker te kunnen meten aangezien er schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen ontstaan. Een bloedsuikermeter is hetzelfde. Naast de meter kunnen ook strips, prikpennen en lancetten aangeschaft worden. Er zijn ook meters voor het testen van het cholesterol aangezien sommige mensen last kunnen hebben van een te hoog gehalte cholesterol. Als je op je gewicht moet letten is een weegschaal handig om jezelf te wegen eens in de zoveel tijd. Naast de digitale weegschalen zijn er ook vetmeters om het vetpercentage te kunnen wegen. Om je temperatuur te meten kun je een thermometer aanschaffen. Dit is vooral voor mensen die koorts hebben erg handig. Verder zijn er ook andere testen te koop. Denk aan een alcoholtest.

https://shopvoorgezondheid.nl/