Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Koffie VS thee

Heel veel mensen drinken elke dag een paar koppen koffie. Ook heel veel mensen drinken elke dag thee. Sommige mensen vinden het allebei erg lekker, maar weer anderen hebben echt een voorkeur voor één van de twee. Koffie en thee is ergens erg verschillend maar op een bepaalde manier ook weer een beetje hetzelfde. Thee is erg makkelijk te zetten. Voor koffie heb je een speciaal apparaat nodig waar je weer speciale koffie voor nodig hebben. Je kan in een nespresso apparaat geen bonen gooien. Dan moet je om de zoveel tijd ook weer je nespresso ontkalken. Veel werk dus. 

Thee wordt gemaakt van een plant. Het begint allemaal met de jonge theeblaadjes van een bepaalde theestruik. Deze struiken hebben een warm en vochtig klimaat nodig om te kunnen groeien. Dit is ook de reen dat er in onder andere China, India en Kenia erg veel theestruiken te vinden zijn. Deze landen zorgen dan ook voor 75% van de totale wereldwijde productie van thee. Het klimaat van de struik is ook essentieel voor de smaak van de thee. Als het klimaat niet optimaal is, groeit de struik niet goed genoeg en is de thee niet zo lekker als dat het zou smaken als het van een goeie plant komt. Zodra de theeblaadjes van de plant afkomen moeten ze nog een heel proces doorstaan voordat ze in een zakje in het hete water liggen. 

Koffie komt van een boon. Die boon komt uit een plant. Er zijn verschillende soorten planten die verschillende soorten koffie produceren. De bonen worden geroosterd en gemalen en vanaf hier worden ze verder bewerkt zodat ze in de goeie machine passen. De meeste mensen gaan vaak eerder voor koffie dan voor thee. Sommige mensen zijn verslaafd aan koffie. Dit komt door de cafeïne die er in zit. 

http://www.koffiecupster.nl