Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Verstandskiezen er uit?

Er komt een moment in bijna ieders leven waarop je naar de tandarts moet om je verstandskiezen te laten trekken. Meestal is dit omdat ze tegen de rest van je tanden aan drukken en zo de vorm van je gebit veranderen. Soms groeien ze verkeerd en kunnen ze een hoop pijn veroorzaken. In de meeste gevallen is er dan ook een kaakoperatie nodig om dit soort problemen te verhelpen. Als je verstandskiezen worden getrokken gaat dit vaak samen met een verdoving. Na de behandeling voelen je tanden en je gezicht heel vreemd aan en als de heftige verdoving uitwerkt, begint de pijn weer terug te komen. In dit artikel vertel ik je hoe je die pijn kan voorkomen. 

Nadat de verdoving is uitgewerkt, komt de pijn van de operatie weer terug. Het is belangrijk dat je na het uitwerken van de verdoving begint met het slikken van pijnstillers. Met een paracetamol ga je het niet redden dus je moet zorgen dat je wat sterkers in huis hebt. Soms kan je morfine voorgeschreven krijgen als je echt niet goed met de pijn om kan gaan. Je moet er wel rekening mee houden dat je na langer gebruik van morfine een verslaving kan gaan ontwikkelen. Ook is het slim om je gezicht en je mond goed te koelen. Dit verminderd de pijn en zorgt voor een snellere heling van je mond. Een zak ijs kan hier goed bij werken. Let wel op dat het niet te koud wordt, anders kan er schade door vrieskou ontstaan.  

Helaas kan het soms gebeuren dat er een kaakontsteking plaats vindt na de behandeling. Er zijn dan bacteriën in de wond gekomen waar deze door is gaan ontsteken. In deze situatie wordt er antibiotica voor geschreven die speciaal werkt tegen deze soort ontsteking. Maak altijd de antibioticakuur af. 

http://www.orfeokliniek.nl