Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Kunstkerstboom vs natuurlijke kerstboom

Veel mensen twijfelen ieder jaar weer over de volgende kwestie: een natuurlijke kerstboom of een kunstkerstboom aanschaffen? Een kunstkerstboom gaat langer mee, maar een echte kerstboom geeft een authentieker gevoel. In dit artikel maken wij de afweging: wat is beter, een echte of een neppe kerstboom aanschaffen?

 

De tijd die je nodig hebt voor de aankoop van een echte kerstboom komt overeen met de aankooptijd van een kunstkerstboom. Over een kunstkerstboom moet je goed nadenken, want het is de bedoeling dat je er nog vele jaren plezier van zult hebben. Een ander voordeel van een kunstkerstboom, is dat je hem kan kopen met veel soorten decoraties. Er zijn kunstkerstboom met lichtjes, kunstkerstboom met sneeuw, complete kerstbomen, versierde kerstbomen, kant en klare kerstboom en ga zo maar verder. Bij Xmasdeco leehnavasor heb je ze echt allemaal! Over een kunstkerstboom moet je dus even goed nadenken, maar dat is eenmalig. Als je een echte kerstboom koopt, zal je dat ieder jaar moeten doen en kost het ook nog eens veel tijd om de perfecte boom te vinden.

 

Aan de andere kant zijn echte kerstbomen veel milieuvriendelijker, kunstkerstbomen zijn gemaakt van aardolie, en bij de verbranding daarvan komen veel broeikasgassen vrij. Echt kerstbomen zijn dus beter voor het milieu, en vooral als je een kerstboom adopteert. Dit houdt in dat je de boom na kerstmis weer terug brengt naar de teler, die hem gewoon weer plant in de aarde. Kunstkerstbomen stoten CO2 uit, terwijl echte kerstbomen CO2 omzetten in zuurstof.

 

Dan de prijs nog. Kunstkerstbomen zijn over het algemeen duurder dan echte kerstbomen, maar ze gaan ook langer mee. Als je een keer een investering doet in kunstkerstbomen, dan ben je verzekerd van vele jaren pret. Echte kerstbomen leveren ook meer werk op dan kunstkerstbomen, omdat er naalden uit vallen die je op moet zuigen.

https://www.xmasdeco.nl/