Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Steeds meer volwassenen aan de beugel

Op jonge leeftijd heb je de kans dat je een beugel moet of wilt. Het hoeft niet per se maar je wilt liever een mooi recht gebit dan een scheef gebit. Op jonge leeftijd valt dit al snel op en dan is het verstandig hier zo snel mogelijk een oplossing voor te zoeken. Dit kun je dan doen door een beugel te nemen. Je maakt een afspraak bij de orthodontie kind en voor je het weet draag je een beugel. Dit is niet altijd fijn maar je wilt uiteraard zo snel mogelijk een recht en mooi gebit hebben.

Wat je steeds vaker ziet is dat volwassenen een beugel volwassene nemen. Dit doen ze uit eigen wil, aangezien hun gebit scheef is gaan groeien. Dan is het fijn een beugel te nemen om dit weer recht te trekken. Je kunt er namelijk last van krijgen. Als je ouder wordt kan de overbeet groter worden of de kans is er dan tanden scheef staan door te late actie bij het trekken van een verstandskies. Je wilt ook niet dat je later kaak- of kauwproblemen krijgt. Ondanks dat het verstandiger is om op jonge leeftijd voor een beugel te kiezen, aangezien de herstelperiode sneller is omdat het sneller groeit, loont het zich ook om op latere leeftijd een beugel te nemen. Zeker omdat er nu ook technieken zijn waardoor je het nauwelijks ziet. Het is namelijk voor volwassenen niet fijn om opeens met een beugel te lopen die iedereen ziet. Het kan wat vreemd lijken ondanks dat veel volwassenen hier steeds vaker voor kiezen.

Vaak hebben volwassenen spijt dat ze niet eerder een beugel hebben genomen. De herstelperiode als volwassene is namelijk een stuk langer. Ondanks dat is het verstandig wel een beugel te nemen. Vandaag de dag heb je allerlei keuzes die je kunt maken als je een beugel wilt. Ze zijn ook nauwelijks zichtbaar.

http://www.orfeokliniek.nl/