Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Vijf Redenen waarom kinderen een instrument moeten leren bespelen

Het maken van muziek is leuk en goed voor de creatieve geest. Het maken van muziek doet goed voor de ontwikkeling van de kinderen. De kinderen trainen namelijk hun cognitieve , motorische en mentale vaardigheden. Het bespelen van een instrument is veel beter dan dat ze maar eindeloos achter een iPad of spelcomputer zitten. In deze blog geven we je vijf redenen waarom je kind een online drumles moet volgen.

Kinderen die muziek maken zijn betere leerlingen dan kinderen die dat niet doen. Uit een onderzoek van de Universiteit van British Columbia bleek dat kinderen die muziek maakte het beter deden dan kinderen die niet muzikaal actief waren. Zo bleek dat kinderen die een instrument bespeelde zoals een elektrisch drumstel huren, 13% hogere cijfers behaalde dan de niet muzikale leerlingen. Het is dus goed om van jonge leeftijd bezig te zijn met muziek maken.

Het maken van muziek is geen makkie, ook voor kinderen niet. Wat helpt is dat kinderen op jonge leeftijd leren omgaan met struikelblokken. Het zal ze waarschijnlijk wel wat tijd en moeite kosten om dat ene lied te leren, maar dit helpt ze alleen maar meer als ze later ouder worden. Op oudere leeftijd kunnen ze dus gemakkelijker dingen oplossen wat dus helpt met hun zelfvertrouwen.

Muzikanten werken vaak samen in een band. Het samenwerken in een band vereist een goede sociale band. Je moet namelijk rekening houden met de rest en samen een goed gehoor geven. Als het kind op jongere leeftijd deelneemt aan een band, zal hij of zij hier later alleen maar profijt van hebben. Op oudere leeftijd zal hij of zij dus gemakkelijker kunnen socialiseren en beter zijn weg vinden in het leven.

 

https://www.onlinedrumles.nl/