Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Vochtregulerende verf tegen afbladdering

Nu de zon weer flink gaat schijnen, bedenken we allerlei wilde plannen om creatieve ideeën in praktijk te brengen. Zo zie je de buurman zijn tuin helemaal schoonvegen, nadat deze opnieuw bestraat is, en heb jij het idee om je tuinmeubels weer eens een likje verf te geven. De verf is inmiddels aan het afbladderen, dus het wordt hoog nodig tijd om deze in de verf te zetten. Echter, het afbladderen van verf kan eenvoudig voorkomen worden. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan snel verder over de tips van Moose Färg voor het verven van hout.

Het afbladderen van verf wordt veroorzaakt door het feit dat hout reageert op vocht. Wanneer een meubel dus natgeregend wordt, zal het uitzetten en beweegt de verf in het begin mee. Toch zal het hout ook weer drogen, waardoor het hout krimpt. Opnieuw zal de verf hierop reageren, maar het zal niet mee krimpen. Het gevolg is dat de verf na een paar regenbeurten zal afbladderen, waarna jij de meubels weer kan gaan verven. Doe je dit met de verkeerde verf, dan is de kans groot dat je herhaaldelijk last zal hebben van afbladderende verf. Echter, Moose Färg garandeert je vochtregulerende verf, waarmee jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de verf. Deze is gebaseerd op het recept voor houtverf van de Zweden, die specialist zijn op het gebied van houtverf. Op de website van Moose Färg kun je deze perfecte verf bestellen, die jouw tuinmeubels langdurig zal laten stralen in de zon én in de regen.

Ga jij binnenkort ook hout beitsen? Neem dan eens een kijkje in de webwinkel van Moose Färg voor alle houtbeits of lees over de tips voor houtschilders. Ook kun je inspiratie opdoen door ervaringen te lezen en bekijken van mensen die jou voorgingen.

https://www.moosefarg.nl/