Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Waterpret

Voor alle zeehonden, walvissen, wateratjes, baantjestrekkers en zeemeerminnen, geniet in het water. Voel je als een vis in het water in je eigen zwembad! Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een eigen zwembad vaak gelukkiger en positiever in het leven staan dan mensen zonder eigen zwembad. Logisch want wie word er nou niet blij van zijn eigen waterpartij. Uiteindelijk gaan we gewoon terug naar onze basis als we het water in springen. Al het leven op aarde is immers ontstaan in het water. Als we deze tijdlijn volgen is het eigenlijk pas relatief kort geleden dat dieren besloten een kijkje te gaan nemen op het land.

Uiteindelijk even terug naar het zwembad. Uiteindelijk is het hebben van een eigen zwembad niet een en al zonneschijn, er moet namelijk onderhoud aan gepleegd worden. Het is nog een flinke klus om de kwaliteit van het zwemwater op optimaal niveau te houden en daarom even snel een aantal tips om met zo min mogelijk werk een zo optimaal resultaat te boeken.

Ten eerste wat er niet inkomt hoeft er niet uit, dek je zwembad dus af met een zwembadzeil. Zo zorg je er voor dat er geen ongewenste voorwerpen in het water belanden als je niet aan het genieten bent van je veredelde vijver. Daarnaast is het handig voor het geval dit wel gebeurt, en dat zal ook zeker gebeuren een waterstofzuiger aan te schaffen. Deze filtert water en haalt zand en blaadjes gemakkelijk van de bodem af.

Het leven is dan misschien ontstaan in de oceaan, we willen liever geen leven in ons eigen zwembad. Daarom is het belangrijk dat je voldoende chloor gebruik om te voorkomen dat micro-organismen zich vestigen in jouw waterfeest. Chloor heeft een optimale werking bij een PH-waarde tussen de 7.0 en 7.6. is deze waarde te hoog of te laag? Dan is de kans groot dat zich organismen ontwikkelen in het water en wij daarnaast allerlei huidziekten op kunnen lopen. Op www.zwembadfolie.nl kan je nog een aantal extra tips lezen over het onderhoud van zwembaden.

http://www.zwembadfolie.nl