Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

De voordelen van dubbel glas

Steeds meer aandacht gaat uit naar duurzaam wonen en dit zien we terug in de nieuwbouw. Haast alle huizen die nieuw worden gebouwd zijn voorzien van dubbel glas. De redenen hiervoor zijn niet moeilijk uit leggen. Het is namelijk beter voor het milieu én voor de portemonnee. Dubbel glas bestaat namelijk uit twee platen van glas waar lucht tussen zit. Hierdoor blijft de warmte binnenshuis en kan de kou niet makkelijk naar binnen. De isolatiewaarde is dus een stuk hoger. Ook is dubbel glas veel steviger dan enkel glas. Dubbel glas zal niet zomaar kapot gaan, waardoor glasherstel minder snel nodig zal zijn.

Het verschil met enkel glas zijn dus de glasplaten. Dubbel glas heeft er twee of meer, terwijl enkel glas bestaat uit slechts één plaat. Zoals gezegd is de isolatie veel minder goed bij enkel glas en daarbij is enkel glas relatief eenvoudig te breken. Vandalen en inbrekers zijn dan ook maar wat blij als ze een woning met enkel glas aantreffen. Zonder al te veel moeite zijn met een paar seconden binnen. Een stevige tik en het glas is al kapot. Bij de dubbel glas zal hier wel wat meer voor nodig zijn.

Mensen die wonen in oudere huizen hebben soms nog enkel glas. Zoals hierboven vermeld breekt dit glas veel sneller bij vandalisme en inbraken. Het zou dan ook verstandig zijn als iedereen met enkel glas de ruit laat vervangen door dubbel glas. Het biedt meer bescherming tegen inbrekers en vandalen en het isoleert beter. Hierdoor draag je een steentje bij aan de verbetering van het milieu en bovendien ben je geen dief van je eigen portemonnee. De stookkosten worden namelijk aanzienlijk teruggedrongen en de kosten voor glasschade eveneens. Het kost misschien wat centjes om het te laten vervangen, maar op den duur zal je er zeker van profiteren. Bovendien is een veiliger gevoel ook wat waard, toch?

 

https://www.glasned24.nl/