Pakhuis Delft
Image default
Beauty en verzorging

Dehydratielijnen versus rimpels: wat is het verschil?

Je huid kan om verschillende redenen droog aanvoelen, bijvoorbeeld door de weersomstandigheden of door reinigingspraktijken. Maar als je huid droog en trekkerig aanvoelt, of je ziet een verandering in de textuur of teint van je huid, kan dit een teken zijn van uitdroging. Je kunt de gevolgen van uitdroging tegengaan door een Korean skincare routine of een vochtinbrengende crème te gebruiken die geschikt is voor jouw huidtype. Lees meer over de verschillen tussen verouderende huidverzorgingslijnen en werkelijke uitdroging van de huid.

Als u zich afvraagt wat de oorzaak van rimpels is, bent u niet de enige. In feite is dit een van onze meest gestelde vragen die maandelijks worden gesteld. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat rimpels een van de meest prominente tekenen van veroudering zijn, die bij velen van ons beginnen als ze 20 of 30 jaar oud zijn, en die kunnen worden opgemerkt door gewoon elke dag naar onszelf te kijken of wanneer we in contact komen met de wereld om ons heen. Zoals gezegd worden fijne lijntjes en rimpels meestal veroorzaakt door natuurlijke veroudering – maar er kunnen ook andere factoren meespelen, zoals levensgewoonten of de omgeving. We zouden een heel konijnenhol in kunnen duiken en alle externe factoren met elkaar in verband kunnen brengen die bijdragen tot vroegtijdige veroudering in het algemeen – maar laten we eerst een overzicht geven van wat rimpels in de huid veroorzaakt en waardoor de huid ouder lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Er zijn veel oorzaken voor een gedehydrateerde huid. Enkele van de meest voorkomende zijn het milieu, voeding en levensstijl. Wanneer we te maken krijgen met extreme weersomstandigheden en seizoensgebonden veranderingen, kan dit onze huid kwetsbaar maken voor vochtverlies. Bovendien kunnen externe elementen zoals vervuiling en extreme temperaturen onze huid beroven van haar natuurlijke vochtbarrière. Ook het niet dagelijks drinken van voldoende water, het consumeren van veel zout en alcohol of roken kunnen de delicate vochtbalans van onze huid verstoren, waardoor rimpels op onze huid kunnen verschijnen. Zelfs mensen met een vette huid kunnen te maken krijgen met een vochtarme huid.

Een gedehydrateerde huid verliest snel vocht en ziet er dof uit. Veel voorkomende symptomen zijn gevoeligheid, jeuk en trekkerigheid. Om uitdroging van je huid tegen te gaan, moet je agressieve producten die uitdroging kunnen verergeren overslaan en op zoek gaan naar verborgen ingrediënten die vocht naar je huid brengen. Twee belangrijke ingrediënten zijn dimethicone en glycerine, die de huid onmiddellijk hydrateren. Deze ingredient kun je terug vinden in het Klairs midnight blue calming cream.

https://kocosmo.nl/