Pakhuis Delft
Image default
Beauty en verzorging

Top 3 sauna’s

Wil je graag ontspannen maar heb je geen tijd om een sauna te bezoeken? Er zijn voldoende mogelijkheden om ook in je eigen huis een sauna te installeren. Je hebt daarbij het voordeel dat je er op ieder moment gebruik van kunt maken, ook als je maar een uurtje hebt.

Welke soorten sauna’s zijn er?

Misschien denk je dat een sauna thuis voor jou niet geschikt is, omdat je geen ruimte hebt om een cabine neer te zetten. Maar veel sauna’s kunnen gewoon in de tuin staan. Installeer er dan ook meteen een buitendouche bij, zodat je direct voor de noodzakelijke afkoeling kunt zorgen na het saunabezoek. Als je eenmaal weet waar je de sauna wilt plaatsen, kun je op zoek naar de sauna die bij je past. En daarbij heb je dus verschillende mogelijkheden.

– Een Finse sauna

De Finse sauna is heel populair onder de saunaliefhebbers. Wat moet je weten voordat je overgaat tot het Finse sauna kopen? Allereerst is het belangrijk om te weten dat in deze sauna de lucht in de cabine verwarmd wordt. Doordat de hele sauna door en door warm wordt, neemt ook je lichaam deze temperatuur aan. En dat leidt er weer toe dat je heel erg gaan transpireren. Daarbij is het voordeel van deze sauna’s dat je vaak ruimte hebt om te gaan liggen, voor optimale ontspanning.

– Ontspan in het water

Een andere manier van ontspannen vind je bij een SpaPro. In plaats dat je in een cabine zit waar de temperatuur hoog is, zit je in lekker warm badwater. Dit bad is voorzien van diverse spuitmonden. Door deze te activeren, krijg je als het ware een massage van waterstralen. Je kunt dit zo afstellen dat het de lichaamsdelen raakt die je wilt ontspannen. Zoals bijvoorbeeld je nek of je onderrug. Ook in dit bad kun je gemakkelijk liggen of zitten, dankzij de voorgevormde uitsparingen in het bad.

– Een infrarood sauna

Tot slot noemen we de infraroodsauna. Deze sauna is geschikt als je niet van de stomende warmte in de Finse sauna houdt, of niet graag lang in een bad met bewegend water zit. De infraroodstralen verwarmen je lichaam op hele specifieke plekken wat ook voor ontspanning kan zorgen. Je kunt vaak niet liggen in dit type sauna’s.